Ik focus me op artistieke portret-fotografie. Mijn uitdaging ligt in het zodanig fotograferen en digitaal bewerken van foto’s dat mensen flatteus vastgelegd worden. Niet persé altijd detail-correct, maar eerder met een artistiek karakter.

Ik werk uitsluitend in een studio omgeving waar ik volledige controle over licht en compositie heb. Door het spelen met de verschillende (studio)flitsers, achtergronden en hulpmiddelen creëer ik een beeld dat soms realistisch is en soms een illusie.

 

De fotostudio is gevestigd in een creatief centrum genaamd AtelierHUB. In dit centrum werken meerdere
kunstenaars in verschillende disciplines. De fotostudio bevindt zich achterin het centrum en is dus vanaf
de ingang niet te zien. De afmetingen van de studio zijn ca. 3 x 6,5 meter. Ruim genoeg om voldoende
bewegingsvrijheid te hebben en klein genoeg voor een intieme sfeer.

Er is ook een afgeschermde gelegenheid waar je van kleding kunt wisselen en je spulletjes kunt laten.

In de studio zijn uiteraard de technische middelen zoals camera, lenzen, flitsers, lampen, achtergrond
systeem, rook - en windmachine en dergelijke aanwezig. Met een lichtdoorlatende achtergrond en een
projectie-flitser kan ik elke kleur, structuur en zelfs foto als achtergrond creëren.

AtelierHub,
Margrietstraat 3, 6561 WS Groesbeek 
(zie een kaart bij 'Contact')

Daarnaast gebruik ik zogenaamde ’props’, attributen die ik inzet om een bepaald beeld te maken. Denk bijvoorbeeld aan een jalouzie, gordijn, spiegel, paraplu, hoed en dergelijke. Op deze website zie je foto’s waarbij gebruik is gemaakt van deze props. Alle foto’s worden immers in de studio gemaakt, ook al doet het eindresultaat vaak anders vermoeden!

Met mijn mobiele fotostudio kom ik graag naar jou toe voor een privé fotoshoot. In je eigen vertrouwde omgeving, lekker met al je eigen spullen en kleding bij de hand maken we er een (ont)spannende foto-ervaring van!

Wat houdt een mobiele fotostudio in?

De mobiele fotostudio bestaat naast de camera en lenzen uit een achtergrondsysteem met verschillende achtergronden, op afstand bediende (studio)flitsapparatuur op statieven, verschillende lichtvormers en kleursystemen.  Daarnaast heb ik wat attributen om compositie's te maken (scenes) met bijvoorbeeld een jalouzie, een spiegel, een ruit, een hoed, wat doeken enz. enz. . Met bijvoorbeeld water en rook zijn ook altijd leuke effecten te maken. Uiteraard kunnen we ook jou eigen spullen gebruiken.

Wat heb je nodig?

Een (woon)kamer waar een vrije ruimte in te maken is van ongeveer 2½ bij 3½ meter, het komt niet zo precies. Het hoeft natuurlijk niet persé thuis te zijn, een andere locatie mag ook als de ruimte er maar is. De mogelijkheid om te verduisteren is handig, gewoon gordijnen of zonwering is al voldoende. In minder dan een halfuur bouw ik de mobiele studio op.

Mystic Dark

De stijl  'MysticDark is een (typische studio-)foto waarbij de persoon uitgelicht is tegen een donkere achtergrond. De vakterm is 'Low Key'. Kenmerk is dat hoge delen oplichten en dat er dus ook diepe schaduwen en contrasten zijn. Dit geeft een mysterieus beeld, vandaar de naam 'Mystic Black'. Het is mijn favoriete stijl.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Basic White

Een BasicWhite foto is zwart-wit waarbij het wit overheerst, zodanig dat het bijna een tekening gaat lijken. De vakterm hiervoor is 'High Key'. De foto wordt tegen een witte achtergrond gemaakt en vervolgens digitaal bewerkt om een zo licht mogelijk resultaat te krijgen. Soms brengt een klein kleuraccent nét iets extra, bijvoorbeeld rode lippen.

  Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Glamour

De glamour stijl springt er vooral uit door de expressieve stijl
van fotograferen. Goede belichting heeft veel aandacht.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Artistic

Bij artistieke fotografie wordt er een niet realistisch beeld gemaakt. Dit kan met behulp van schmink of extreme make-up en/of gecombineerd met bijvoorbeeld licht-, rook-, water en poeder-effecten. Veel wordt ook bereikt in de digitale nabewerking.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.