Ik focus me op artistieke portret-fotografie. Mijn uitdaging ligt in het zodanig fotograferen en digitaal bewerken van foto’s dat mensen flatteus vastgelegd worden. Niet persé altijd detail-correct, maar eerder met een artistiek karakter.

Ik werk uitsluitend in een studio omgeving waar ik volledige controle over licht en compositie heb. Door het spelen met de verschillende (studio)flitsers, achtergronden en hulpmiddelen creëer ik een beeld dat soms realistisch is en soms een illusie.

Met mijn mobiele fotostudio kom ik graag naar jou toe voor een privé fotoshoot. In je eigen vertrouwde omgeving, lekker met al je eigen spullen en kleding bij de hand maken we er een (ont)spannende foto-ervaring van!

Wat houdt een mobiele fotostudio in?

De mobiele fotostudio bestaat naast de camera en lenzen uit een achtergrondsysteem met verschillende achtergronden, op afstand bediende (studio)flitsapparatuur op statieven, verschillende lichtvormers en kleursystemen.  Daarnaast heb ik wat attributen om compositie's te maken (scenes) met bijvoorbeeld een jalouzie, een spiegel, een ruit, een hoed, wat doeken enz. enz. . Met bijvoorbeeld water en rook zijn ook altijd leuke effecten te maken. Uiteraard kunnen we ook jou eigen spullen gebruiken.

Wat heb je nodig?

Een (woon)kamer waar een vrije ruimte in te maken is van ongeveer 2½ bij 3½ meter, het komt niet zo precies. Het hoeft natuurlijk niet persé thuis te zijn, een andere locatie mag ook als de ruimte er maar is. De mogelijkheid om te verduisteren is handig, gewoon gordijnen of zonwering is al voldoende. In minder dan een halfuur bouw ik de mobiele studio op.

Mystic Dark

De stijl  'MysticDark is een (typische studio-)foto waarbij de persoon uitgelicht is tegen een donkere achtergrond. De vakterm is 'Low Key'. Kenmerk is dat hoge delen oplichten en dat er dus ook diepe schaduwen en contrasten zijn. Dit geeft een mysterieus beeld, vandaar de naam 'Mystic Black'. Het is mijn favoriete stijl.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Basic White

Een BasicWhite foto is zwart-wit waarbij het wit overheerst, zodanig dat het bijna een tekening gaat lijken. De vakterm hiervoor is 'High Key'. De foto wordt tegen een witte achtergrond gemaakt en vervolgens digitaal bewerkt om een zo licht mogelijk resultaat te krijgen. Soms brengt een klein kleuraccent nét iets extra, bijvoorbeeld rode lippen.

  Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Glamour

De glamour stijl springt er vooral uit door de expressieve stijl
van fotograferen. Goede belichting heeft veel aandacht.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.


Artistic

Bij artistieke fotografie wordt er een niet realistisch beeld gemaakt. Dit kan met behulp van schmink of extreme make-up en/of gecombineerd met bijvoorbeeld licht-, rook-, water en poeder-effecten.

Zie hiernaast enkele voorbeelden.