Ik bewerk mijn eigen foto's uiteraard maar ook de foto's van mijn klanten, jouw eigen foto's dus.  Ik pas de foto’s naar jouw wensen aan. Van een ’kiekje’ maak ik een mooie studiofoto of een artistiek kunstwerk. Ik werk (al ruim 20 jaar) met verschillende grafische programma's zoals Photoshop, Coreldraw en  Paintshop Pro.

Digitale beeldbewerking is heel breed, het gaat van de kleuren ophalen tot het compleet herschikken van elementen in de foto. Hieronder laat ik de twee meest gebruikte mogelijkheden zien maar het is ondoenlijk álle mogelijkheden hier te laten zien, heb je andere wensen, bel of mail dan even. Als het technisch mogelijk is doe ik het graag.

Retoucheren

Met retoucheren bedoel ik dat ik kleine oneffenheden wegwerk, denk aan puistjes, vlekjes of andere onregelmatigheden. Ik waak er wel voor dit niet te overdrijven en er een glad geplamuurd geheel van te maken. Naar mijn idee moet het wel herkenbaar blijven en geen afbreuk doen aan je persoonlijkheid.

 


Foto's samenvoegen

De ene persoon staat leuk op de éne foto en de ander juist weer op een andere foto. Of misschien is een persoon niet (meer) beschikbaar en wil je er toch een gezamenlijk portret van maken. Een andere mogelijkheid is om een object met iemand samen te voegen, op die manier kun je er een zeer persoonlijk geheel van maken.

Uiteraard is het mogelijk meer dan 2 foto's samen te voegen.


Foto Fusing

Fusing betekent letterlijk 'samensmelten'. Met FotoFusing bedoel ik dat de voorgrond (onderwerp) met een ander onderwerp of de achtergrond wordt samengevoegd tot één geheel.

Normaliter wordt een onderwerp vóór de achtergrond geplaatst en zijn voor- en achtergrond aparte beelden. Bij FotoFusing lopen onderwerp(en) en achtergrond in elkaar over en is het niet geheel duidelijk waar het één begint en het ander eindigt.

Op de pagina 'portfolio' vindt je meer voorbeelden.


Dubbelportret

Een portret waarbij een deel van de foto ook als achtergrond wordt gebruikt, soms nog gecombineerd met een andere foto of abstract beeld.

Een dubbelportret wordt gemaakt met de 'fotofusing' techniek.


Samengestelde foto

Door foto's van dezelfde persoon samen te voegen op 1 foto ontstaat een bijzonder beeld. 

In het 1e voorbeeld links zijn er 3 foto's van dezelfde persoon gemaakt rond een thema, in dit geval aan het biljart.  Op deze manier kunnen allerlei situaties op een bijzondere manier worden uitgebeeld, denk aan hobby- of werksituaties. Ik noem dit een 'me, myself & I' fotobewerking.

In het 2e voorbeeld zijn er 5 foto's samengevoegd (etalagepop Dolly) waardoor er een bijzondere portretfoto ontstaat. Ik noem dit een 'caroussel' fotobewerking.

Deze foto's kunnen onderdeel uitmaken van elke fotoshoot of apart besteld worden