Achtergrond informatie

FotoKunstig, zo heet mijn bureau voor fotografie en digitale beeldbewerking. 

Mijn naam is Henk Bouckaert, geboren in Groesbeek in 1955.

Al bijna 40 jaar getrouwd met Ineke. We hebben 2 volwassen kinderen.

 

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn leven, zowel als ondernemer als in loondienst en sta nu voor een periode in mijn leven waarbij ik veel meer tijd krijg voor fotografie en kunstbewerkingen. Dát doen wat ik leuk vind dus!

 

 

Mijn eerste spiegelreflexcamera-set kocht ik in 1976 zie hiernaast. Een Fujica ST605 camera, 3 lenzen en een flitser. Destijds een enorme rib uit mijn lijf, ik was dienstplichtig militair. Ik heb hem nog steeds. Gebruiken doe ik hem uiteraard niet meer.  De werkwijze van toen: foto maken, filmpje ontwikkelen, foto's afdrukken en dan, (een week later) pas zien hoe de foto geworden is.

Alles is inmiddels digitaal geworden en alle studio apparatuur is daar ook op afgestemd. Veel efficiënter, je kunt het resultaat direct na het maken van de foto zien én dan nog digitaal na-bewerken om het resultaat verder te optimaliseren.

Ik fotografeer en maak kunstbewerkingen van vooral portretfoto's.  Ik wil dat mijn foto's bijzonder zijn, in de compositie of de belichting, een beetje vreemd of kunstzinnig. Dat probeer ik te bereiken in de fotografie én in de digitale nabewerking. Mijn uitdaging is dat elke foto altijd zó aan de muur moet kunnen hangen dat je er met trots, ontroering of plezier naar kunt kijken.

 

Ik fotografeer meer niet dan wel, Voor reportages van bruiloften, feesten en uitvaarten, groepsfoto’s of foto’s van kinderen en dieren kun je veel beter bij anderen terecht. Het is gewoon mijn specialiteit niet. Ik werk liever in een besloten (studio) omgeving waar ik alle controle over licht en compositie heb. De fotosessies doe ik op mijn vaste studio locatie in Groesbeek.

 

Spreekt mijn werk je aan,  de fotografie, de digitale bewerkingen of misschien wel allebei? Ik hoor het graag, neem contact op bij vragen, opmerkingen of speciale wensen. Niets is vreemd of raar!

 

 

F O T O S T U D I O

De fotostudio is gevestigd in een creatief centrum genaamd AtelierHUB. In dit centrum werken meerdere kunstenaars in verschillende disciplines. De fotostudio bevindt zich in het souterrain van het centrum en is dus vanaf de ingang niet te zien. De afmetingen van de studio zijn ca. 5 x 10 meter. Ruim genoeg om voldoende bewegingsvrijheid te hebben en klein genoeg voor een intieme sfeer. Er is ook een afgeschermde gelegenheid waar je van kleding kunt wisselen en je spulletjes kunt laten. In de studio zijn uiteraard de technische middelen zoals camera, lenzen, flitsers, lampen, achtergrond systeem, rook - en windmachine en dergelijke aanwezig. Met een lichtdoorlatende achtergrond en een projectie-flitser kan ik elke kleur, structuur en zelfs foto als achtergrond creëren.